Onze webshop is tijdelijk gesloten terwijl wij alles in gereedheid brengen om onze diensten te verbeteren. Binnenkort zal u kunnen genieten van 24u levering en een nóg groter aanbod aan Doe-Het-Zelf-materiaal

Wat is een Afdekplaat?

Published : 03/02/2016 09:26:39
Categories : Vragen over Schakelmateriaal

Niko stopcontact centraalplaatDe term ‘afdekplaat’ of ‘afdekraam’ wordt gebruikt wanneer men spreekt over elektrisch schakelmateriaal. De afdekplaat is het gedeelte van de afwerkingsset dat rond de sokkel wordt bevestigd en op die manier een mooie aansluiting vormt met de rest van het interieur.

Afdekplaten zijn verkrijgbaar met één venster om één functie in te bouwen, maar ook met meerdere vensters zodat er een mooi geheel kan gecreëerd worden van een aantal verschillende schakelelementen.

Naast het afdekplaat bestaat een typisch schakelelement uit een sokkel en een centraalplaat.

Afdekplaten in onze winkel

In onze webshop hebben we er voor gekozen per type schakelelement (stopcontact, schakelaar, …) een onderverdeling te maken in sokkels, centraalplaten, afdekplaten en accessoires. Zo kan je snel terugvinden wat je zoekt.

Heb je nog vragen over afdekplaten? Laat een berichtje in het reactie-gedeelte onderaan of stel uw vraag via ons contactformulier.

Related posts

Share this content