Onze webshop is tijdelijk gesloten terwijl wij alles in gereedheid brengen om onze diensten te verbeteren. Binnenkort zal u kunnen genieten van 24u levering en een nóg groter aanbod aan Doe-Het-Zelf-materiaal

Wat is een Sokkel?

Published : 03/02/2016 10:56:44
Categories : Vragen over Schakelmateriaal

Niko stopcontact sokkelEen elektrische installatie bestaat uit verschillende componenten, bijvoorbeeld de elektriciteitskast, kabels, etc. De bedieningspunten (stopcontacten, schakelaars, ...) worden gegroepeerd onder 'het schakelmateriaal'. De sokkel is op haar beurt het functionele element van het schakelmateriaal. Deze wordt meestal ingebouwd in de muur of geplaatst in een opbouwdoos en wordt bevestigd in de installatie met elektrische kabels.

Eens de sokkel aangesloten is wordt ze afgewerkt met een centraalplaat en een afdekplaat zodat het schakelelement gemakkelijk te bedienen is en mooi aansluit op uw interieur.

Sokkels in onze winkel

In onze webshop hebben we er voor gekozen per type schakelelement (stopcontact, schakelaar, …) een onderverdeling te maken in sokkels, centraalplaten, afdekramen (ook wel afdekplaten genoemd) en accessoires. Zo kan je snel terugvinden wat je zoekt.

Ons aanbod aan sokkels:

Heb je nog vragen over sokkels? Laat een berichtje in het reactie-gedeelte onderaan of stel uw vraag via ons contactformulier.

Related posts

Share this content